0166-61 26 50 info@visserpoortvliet.nl

Vakkundig, betrokken & dichtbij

Wij zijn VisserVoor wie wij werken

ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie)

De Investeringssubsidie Duurzame Energie, oftewel ISDE is een subsidie ter stimulering van investeringen in duurzame en energiezuinige apparaten. Deze subsidie wordt verstrekt door de Nederlandse overheid aan particulieren en bedrijven. Het doel van de subsidie is om meer duurzame warmte te gebruiken en minder gas. Hiermee kan de CO2 uitstoot vermindert worden en wordt energie bespaart.

De ISDE regeling is van toepassing op vier soorten apparaten:

 Biomassaketels

 Pellet kachels

 Warmtepompen

 Zonneboilers

De particulier of zakelijke investeerder in een van deze apparaten krijgt een tegemoetkoming in geld bij aanschaf of na installatie. Dit kan wel oplopen tot 25% van de aanschafprijs.

Voor meer informatie of het aanvragen van ISDE subsidie verwijzen wij u graag naar de website van RVO (rijksdienst voor ondernemend Nederland).

https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energie-isde

Energie Investering Aftrek (EIA)

Wilt u als bedrijf, vereniging of stichting fiscaal voordeel behalen? Dat kan als u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie met de Energie-investeringsaftrek (EIA). Deze regeling levert u gemiddeld 11% voordeel op. Bovendien zorgen energiezuinige investeringen voor een lagere energierekening. Voor 2019 is er een budget van € 147 miljoen.

Fiscale aftrek krijgt u voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek) én voor maatwerkinvesteringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren. U kunt 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat kan bovenop de gebruikelijke afschrijving. Deze investeringen staan omschreven als ‘bedrijfsmiddelen’ op de Energielijst 2019.

Voor meer informatie of het aanvragen van ISDE subsidie verwijzen wij u graag naar de website van RVO (rijksdienst voor ondernemend Nederland).

https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/energie-investeringsaftrek-eia

 

Technisch Bureau Visser B.V.

info@nullvisserpoortvliet.nl
0166-61 26 50

Call Now Button
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
offerte en informatie aanvragen