0166-61 26 50 info@visserpoortvliet.nl

Uw totaalinstallateur voor comfortabel wonen en werken

Opdrachtgevers vertellenCollega's vertellen

Wilt u NEN-keuringen snel en grondig laten uitvoeren?

Alle elektrische installaties en apparatuur moeten voldoen aan de NEN 3140 norm. Van computers en printers tot boormachines, lampen en koffieapparaten. U bent verplicht uw apparaten jaarlijks te laten keuren door een hiervoor erkende of gecertificeerde installateur.

Wij voeren de NEN 3140 keuring snel en grondig voor u uit. Zo weet u zeker dat uw apparatuur voldoet aan alle eisen. U kunt bij ons direct een offerte opvragen of eerst contact met ons opnemen. We vernemen graag waarmee we u van dienst kunnen zijn.

Toelichting NEN 3140

De NEN 3140 keuring bestaat uit drie verschillende onderdelen waarmee een veilige bedrijfsvoering bewerkstelligd dient te worden:

  1. Elektrisch gereedschap moet veilig en bruikbaar zijn;
  2. Elektrische installaties dienen veilig te zijn en geen gevaar te vormen voor werknemers;
  3. Werknemers en gebruikers van de elektrische bedrijfsmiddelen dienen duidelijk geïnstrueerd te zijn over het veilig gebruiken van deze middelen.

Elektrische bedrijfsmiddelen die gekeurd moeten worden volgens NEN 3140:

  • Elektrisch handgereedschap
  • Elektrische, verplaatsbare werktuigen
  • Handlampen en verplaatsbare lampen
  • Verplaatsbare, elektrische apparaten (bijv. koelkasten, laboratoriumapparatuur, pc’s, printers, stofzuigers, etc.)
  • Verplaatsbare kabels, zoals verlengkabels en haspels
  • Verplaatsbare, elektrische inrichtingen, zoals bouw- en zwerfkasten

Waarom is de NEN 3140 zo belangrijk?

De NEN 3140 keuring wordt door de verzekeringsmaatschappijen en de arbeidsinspectie als verplicht beschouwd. Als u niet aan uw verplichtingen voldoet  kan de arbeidsinspectie tot maatregelen overgaan. Wanneer er een situatie is waarbij direct gevaar dreigt, kan er besloten worden om de werkzaamheden in uw bedrijf stil te leggen. Zorg daarom dat u uw apparatuur regelmatig laat controleren!

Hoe zit het met de aansprakelijkheid na keuring?

Na de keuring kunt u hard maken dat u er alles aan heeft gedaan om te voldoen aan de veiligheidseisen. De keuring moet natuurlijk wel regelmatig gebeuren.

Welke apparaten vallen onder NEN 3140?

Hierbij moet gedacht worden aan alle apparaten waar een stekker aan zit! Van koffiezet apparaat tot boormachine, van decoupeerzaag tot magnetron, van verlengsnoer tot zaagmachine en van stofzuiger tot een haakse slijper. Het geldt voor zowel 230 volt als 400 volt.

 

Call Now Button
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
offerte en informatie aanvragen